Uw woning verhuren

Het verhuren van een woning kan lastiger zijn dan het lijkt. Mede omdat huurders veel rechten hebben, is het erg belangrijk om goede en duidelijke afspraken te maken in de vorm van een huurcontract.

Het is verder erg belangrijk om te weten of uw woning in de sociale of de vrije huursector valt De sociale huurwoningen zijn namelijk aan een vastgestelde huurprijs gebonden hierbij mag de eigenaar dan ook niet zomaar een huurprijs bepalen Een makelaar van PropertiesNL controleert vakkundig in welke catogorie uw woning valt en geeft vervolgens advies welke huurprijs gehanteerd kan worden.

De screening van de huurders vormt ook een belangrijk aspect. Hier moet gedacht worden aan de identiteitscontrole, waar de huurder werkt en of deze een werkgeversverklaring kan overleggen. Tevens wordt er op het financiele vlak gekeken of het financieel haalbaar is voor de kandidaat om de woning te huren.

PropertiesNL regelt al deze zaken voor u, zodat uw woning aan een geschikte kandidaat, voor een goede huurprijs volgens geldende wet,- en regelgeving  de bijbehorende regelgeving wordt verhuurd. Ook bestaat de mogelijkheid om het financieel,-technisch beheer of beide door PropertiesNL uit te laten voeren, zodat u als eigenaar hier nagenoeg geen omkijken meer naar hebt.

Hieronder een overzicht van de diensten die standaard in onze verhuurpakketten zitten:

- Het schrijven van de presentatietekst
- Het maken en plaatsen van foto’s/video’s
- Het adviseren van de hoogte van de huurprijs
- Het leiden van bezichtigingen/openhuis
- Screenen van de huurder(s)
- Het opstellen van het huurcontract
- Technisch beheer (optioneel)
- Financieel beheer (optioneel)

Neem contact op